субота, 11. јануар 2020.

Pljeskavice od pilećeg belog mesa

Pileće belo meso je verovatno jedan od najboljih izbora kada je meso u pitanju. Cenovno je pristupačno, a nutritivne vrednosti su mu odlične. Porcija od 100 grama pilećeg belog mesa bez kožice i kostiju sadrži čak 21 gram proteina i samo 3 grama masti. Međutim, ono što ipak moramo priznati je da ovo meso baš i nema tako očaravajuć ukus. Naravno, različiti začini i prilozi su uvek tu da pomognu, ali ukoliko ste se zasitili od dinstanja i prženja, možda je vreme da probate nešto malo drugačije?


Pljeskavice od pilećeg belog mesa možete napraviti na nekoliko načina, a ovo je jedan od njih.

Potrebni sastojci:




  • 300 grama pilećeg belog mesa
  • 30 grama ovsenog brašna
  • jedno belance
  • jedna kašičica Sanaterra organskog dodatka jelima

Postupak pripreme:


Isecite belo meso na manje komade, i ubacite u secka zajedno sa ovsenim brašnom, belancetom i začinima. Ja sam koristila Sanaterra organski dodatak jelima, ali začine možete dodati po svojoj želji. Sameljite sve u kompaktnu, homogenu smesu, od koje ćete oblikovati pljeskavice željene debljine i veličine. Ukoliko vam je teško da oblikujete pljeskavice, dodajte još malo ovsenog brašna. Ispecite pljeskavice na malo ulja, dok ne dobiju tamnu, hrskavu koricu, i poslužite uz prilog po želji. 

Kao što sam već spomenula u receptu za palačinke od ovsenog brašna, ja koristim Berlinger Haus Stone Touch tiganj, tako da se ništa ne lepi tokom prženja bez ulja.

Od ove smese se dobije desetak manjih pljeskavica.

Procenat kalorija iz masti, proteina i ugljenih hidrata

Nutritivne vrednosti za celu porciju su sledeće:
  • 471 kalorija
  • 19,5 grama ugljenih hidrata
  • 73,5 grama proteina
  • 11 grama masti
  • Navedene vrednosti su bez ulja za prženje. 
U smesu za pljeskavice možete ubaciti i žumance, ali vodite računa o tome da se u tom slučaju ove nutritivne vrednosti menjaju, jer ne samo da žumance sadrži dodatne kalorije i više masti, već će vam u tom slučaju definitivno biti neophodno još ovsenog brašna.

Prijatno! 









Нема коментара:

Постави коментар